Over SchuldHulpMaatje Wijchen - Druten
Voorzitter
Pim Visser
Secretaris
Hennie Witsiers
Penningmeester
Piet de Bruijn
Bestuurslid
Ton Perlo
Bestuurssamenstelling
Coördinator
Paul Oosterhoff
Coördinator
Godelieve Brinkhof
Coördinator
Rien Klaassen
Coördinatoren
Beleid
Onze Stichting is opgericht door de Vincentiusvereniging Wijchen, de RK parochie Twaalf Apostelen en de Protestantse Gemeente Rivierenland Oost. Doelstelling is hulp te bieden aan inwoners van Wijchen en Druten die geldzorgen hebben en door gezamenlijke inspanning weer financieel zelfredzaam te worden.
Het werk wordt uitgevoerd door getrainde en gecertificeerde vrijwilligers in nauwe samenwerking met professionele hulpverleners. Daarnaast richten we ons steeds meer op preventieve activiteiten. Financiële ondersteuning wordt verkregen vanuit de gemeente, landelijke en lokale fondsen. Het beheer van de gelden is de verantwoordelijkheid van de penningmeester van de stichting. Jaarlijks legt deze verantwoording af naar de instellingen die ons financieel ondersteunen. De verkregen financiële middelen worden primair besteed aan:
- training en het op niveau houden van de kennis van de vrijwilligers
- dekken van de operationele kosten.
Beloningsbeleid
Alle bestuursleden zijn binnen de stichting actief als vrijwilliger. Vacatiegeld wordt door SchuldHulpMaatje Wijchen -Druten niet betaald. Gemaakte onkosten die bestuursleden redelijkerwijs hebben door hun functie worden op basis van werkelijk gemaakte kosten vergoed. Ook voor vrijwilligers geldt dat gemaakte onkosten die ze redelijkerwijs hebben door hun functie op basis van werkelijk gemaakte kosten vergoed worden.
Over SchuldHulpMaatje Nederland
In Nederland heeft 1 op de 5 huishoudens te maken met schulden. Uit schaamte zoeken veel mensen (te) laat hulp. SchuldHulpMaatje zet zich vanuit naastenliefde in om mensen met financiële problemen zo vroeg mogelijk te bereiken en zonder verwijten te helpen. Begeleiding in gedragsverandering en financiële zelfredzaamheid staat daarbij centraal. Het doel is om de toenemende schuldenproblematiek terug te dringen.
Jaarlijks krijgen bijna tienduizend mensen persoonlijke hulp van ongeveer tweeduizend gecertificeerde SchuldHulp maatjes (vrijwilligers), verspreid over een derde van de gemeenten in Nederland. Via de websites worden nog eens tienduizenden mensen geholpen. De aanpak van SchuldHulpMaatje is een welkome aanvulling op de professionele schuldhulpverlening.
SchuldHulpMaatje is opgericht in 2010 op initiatief van de landelijke kerken en werkt zowel lokaal als landelijk effectief samen met kerken, overheid, maatschappelijke organisaties en andere hulpverlenende instanties. Diverse fondsen maken het werk mogelijk. Kijk op www.schuldhulpmaatje.nl waar SchuldHulpMaatje actief is.